• Facebook - White Circle
 • Instagram - White Circle
 • YouTube - White Circle

Kulttuuriosuuskunta ILME

ilme@kulttuuriosuuskuntailme.fi

040 7658 147

Y-Tunnus 2435585-0

LASKUTUSOSOITE

Kulttuuriosuuskunta ILME

Aino Granlund

Kulttuuritalo Valve

PL 42

90015 Oulun kaupunki

Teoshaku Kehä-festivaalille on auki 3.2.–1.3.2020
 

 

Kutsumme sinut tuomaan teoksesi Kehään. Kehä on monitaiteellinen festivaali kahdelle, johon kaikkien taiteenalojen teokset ovat tervetulleita. Kehää vietetään seuraavan kerran Oulun alueella syyskuussa, 23.–26.9.2020. Kaikki teokset toteutetaan yhdelle kokijalle kerrallaan.
 

Vuoden 2020 festivaalin teemana on RAJA
 

Haemme kolmenlaisia teoksia:

 • Yksityisiä teoksia, joissa taitelija ja kokija ovat tilassa kahdestaan, ehdottomanluottamuksellisesti.

 • Julkisen kahdenkeskisyyden teoksia, joissa myös muu yleisö voi seuratahetkeä.

 • Päivän aikana rakentuvia teoksia, joissa osallistuneiden kanssa syntynyt jälki muodostuu lopulta näyttelyksi, konsertiksi tai muuksi kokonaisuudeksi.

 

Valitsemme ohjelmistoon teemaa eri tavoin käsitteleviä teoksia. Valtioiden rajat, jokaisen henkilökohtaiset rajat, soveliaisuuden rajat ja kaikki muukin rajatieto on tervetullutta. Toivomme näkökulmia, joita emme ole osanneet edes ajatella. Innos-tumme taiteellisesta intohimosta ja kokijoiden rajojen kunnioittamisesta. Teokset voivat kestää muutamasta minuutista muutamaan tuntiin ja ohjelmistoon valitaan sekä lyhyitä että pitkiä teoksia. Toivomme mukaan tulevien taiteilijoiden pystyvän osallistumaan koko festivaalille. Yhtä teosta voi toteuttaa myös kaksi tekijää, mutta budjettisyistä emme pysty valitsemaan montaa kahden taiteilijan teosta.Kehä on myös yhteisötaiteen festivaali. Teokset toteutetaan yhtenä päivänä ylei-sölle avoimessa tapahtumassa Kulttuuritalo Valveella ja toisena päivänä eri hoito-laitoksissa. Festivaalilla varataan kokonainen päivä taiteilijoiden keskinäiselle koke-musten jakamiselle. Kehään kuuluu symposium, jonne kutsutaan osallistujia sekä taiteen että sosiaali- ja terveysalan kentältä. Symposiumin ohjelmisto kuratoidaan erikseen.FESTIVAALIN AIKATAULU:Ke 23.9. Taiteilijoiden keskinäinen tapaamispäiväTo 24.9. Hoitolaitoskiertue Oulussa ja lähikunnissaPe 25.9. Kahdenkeskisen taiteen symposiumLa 26.9. Teokset avautuvat kaikille Kulttuuritalo ValveellaFestivaali vastaa ohjelman tuotannosta, markkinoista sekä yhteydenpidosta laitoksiin. Sinulle taiteilijana lupaamme kotimajoituksen, yhteisiä ruokailuja, matkakulut, tukea teoksen mahdollisiin materiaalikuluihin sekä 500 € teospalkkion (125 €/festivaalipäivä). Teospalkkiota korotetaan, mikäli saamme lisää myöntei-siä apurahapäätöksiä.Kerro teoksestasi vapaamuotoisessa hakemuksessa ainakin:

 • Teoksen nimi ja kuvaus
  Sinun ei tarvitse osata vielä vastata tähän, mutta otamme toiveesimahdollisuuksien mukaan huomioon. Jokaiselle teokselle etsitään keskustellen sille sopiva laitos. Tarjoamme mahdollisuutta kokeilla teosta hoitolaitoksessa kenties ensimmäistä kertaa.

 • Liitä hakemukseen CV ja haluamasi näyte työstäsi sähköisessä muodossa.

 • Teoksen kesto

 • Tekninen tarve ja esitystilan toiveet

 • Haluaisitko toteuttaa teoksesi kiertuepäivänä jossain tietyssä sosiaalialanlaitoksessa?

Haku päättyy 1.3. Klo 23.59. Ilmoitamme valituksi tulleille viimeistään maaliskuun lopussa.

 

Lähetä teosehdotuksesi osoitteeseen kehafestivaali@gmail.com
 

LISÄTIEDOT:
Kehän taiteellinen johtaja Timo Harju
timo.juhani.harju@gmail.com, 040 860 1657

Kulttuuriosuuskunta ILMEen toiminnanjohtaja Mika Kiviniemi

mika.kiviniemi@kulttuuriosuuskuntailme.fi, 040 7658 147