RIIKKA VUORIJÄRVI

Laulupedagogi, mezzosopraano, vapaa toimittaja ja asahi-ohjaaja

Laulamisen tarve on yhtä luonnollista kuin tarve puhua. Musiikki saa tunteet liikkeelle. Tutkimusten mukaan laulaminen virkistää niin kehoa kuin mieltä. Laulunopettajana lähden siitä, että jokaisella on ainutkertainen ääni, joka ansaitsee tulla kuulluksi. Kaikkien taidot voivat kehittyä oikeanlaisessa ohjauksessa iästä ja musiikkitaustasta riippumatta.

 

Sovellan opetuksessani mm. Alexander-tekniikkaa ja asahi-terveysliikuntaa, jotka tarjoavat konkreettisia harjoitteita hengityksen, äänenkäytön ja ilmaisun vapauttamiseen. Äänenkäytön vapaus on usein kaivettava esiin kehon ja mielen jännitysten alta. Laulun opiskelusta muodostuu musisoinnin lisäksi yllättävä tutkimusmatka arkiseen kehonkäyttöön ja hengitystottumusten merkitykseen.

 

Osa oppilaistani on musiikin ammattilaisia tai edistyneitä klassisen laulun harrastajia. Toiset hakevat laulutunneilta valmiuksia vaikkapa kuorolauluun, karaokeen, puheäänen käyttöön tai esiintymisjännityksen hallintaan. Tarjoan koulutusta kuoroille ja sekä järjestän laulukursseja yhteistyössä pianistien kanssa. Lisäksi ohjaan kaiken kuntoisille sopivaa asahi-terveysliikuntaa.

 

Esiinnyn aktiivisesti laulajana painottuen lied- ja barokkimusiikkiin. Opetustilani ovat Pyykösjärvellä (Lahnakuja 3) ja Hiirosessa (Hiirulaisenkuja 6)

 

Kotisivut

Kulttuuriosuuskunta ILME

ilme@kulttuuriosuuskuntailme.fi

040 765 8147

Y-tunnus 2435585-0

LASKUTUSOSOITE

Kulttuuriosuuskunta ILME

Senni Kela

Kulttuuritalo Valve

PL 42

90015 Oulun kaupunki

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram