top of page

Mika Kiviniemi on vuoden 2023  yhteisötaideprojektien toteuttaja.

Kuva: Jaani Föhr.

TUOTANTOKESKUS 2023
 

Tuotantokeskuksen yhteisötaidetuotanto on valittu.

Kulttuuriosuuskunta ILME toimii yhteisötaiteen tuotantokeskuksena ammattitaiteilijoille. Vuoden 2023 yhteisötaideprojektien toteuttajaksi on valittu esitys- ja mediataiteilija Mika Kiviniemi. Mika on pitkän linjan yhteisötaiteilija, joka tulevissa Olemuksia -projekteissaan hyödyntää video- ja äänitaidetta.

 

Tänä vuonna haettiin taiteilijaa toteuttamaan kolme yhteisötaideprojektia samalla projektisuunnitelmalla kolmessa erilaisessa yhteisössä. Hakijoilta toivottiin kiinnostavaa yhteisötaiteellista ideaa ja suunnitelmaa, joka olisi mahdollista toteuttaa erilaisille kohderyhmille. Projektien teemoiksi määriteltiin toivo ja välittäminen.

 

Projekteilla toivottiin tavoiteltavan kokemuksia toivosta, joka ehkä kannustaa ja kantaa osallistujan elämässä. Toivon kokemukset voivat olla hyvin henkilökohtaisia tai toisaalta yleisiä ja samaistuttavia. Siltana toivoon voi toimia toisista, ja itsestä välittäminen, kommunikaatio, kuuntelu ja kuulluksi tuleminen. Projektin kiteytykseksi määriteltiin Välitän toivoa, joka kertoo toisaalta toivon välittämisestä ympäristöön jossa elää, mutta myös uskalluksena toivoa elämäänsä asioita, jotka ovat merkityksellisiä.

 

Hakemuksia tuli yhteensä 17, joista seitsemän pääsi esikarsinnasta jatkoon. Joukossa oli useita erittäin laadukkaita hakemuksia, joissa yhteisötaiteen osaaminen, toivon ja välittämisen teema sekä taiteelliset näkemykset tulivat esille.

Yhteisötaideprojektit tullaan toteuttamaan keväällä 2023 Toimintakeskus Zytykkeessä Kempeleessä, ikäihmisten päivätoiminnassa Muhoksella sekä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteen päihdehuollon avopalvelujen ja Nuorten Ystävien Verton korjaavan päihdetyön asiakkaiden yhteisessä ryhmässä.

 

Kulttuuriosuuskunta  ILME kiittää kaikkia hakijoita!

Mika Kiviniemi kuvaa tulevia yhteisötaideprojekteja näin:

 

“Projektien päämääränä on luoda osallistujien kanssa video- ja ääniteos, jonka teemana on tutkailla ihmisen kehon ja paikan vuorovaikutusta, sekä erilaisia tapoja havainnoida ympäristöä ja omaa olemista siinä.

Projektien työpajoissa tutkitaan omaa lähiympäristöä ja mietitään mitkä asiat, paikat, ihmiset ja tekijät siinä ovat toivoa tuottavia ja ylläpitäviä. Samalla käsitellään sitä, millaisia mahdollisuuksia kullakin on vaikuttaa omaan lähiympäristöönsä.”

 

LISÄTIEDOT

Kulttuuriosuuskunta ILME, Aino Granlund

ainogranlund.ilme@gmail.com, 044 493 1409

 

oulu.jpg
logo_mimmin_kunta.png
kempele-logo.png
Mika Kiviniemi 2,2 kuva, Jaani Föhr_edited.jpg
bottom of page