top of page

Mirka Kortesojan teos Rajoittaja, Kehä 2020.
Kuva: Anniina Kettunen

Kehä-festivaali 2020

RAJA
 

Monitaiteellinen Kehä-festivaali kahdelle järjestettiin Oulussa 23.-26.9.2020. Kulttuuriosuuskunta ILMEen järjestämän festivaalin teemana oli raja. Aihetta lähestyttiin kahdenkeskisissä kohtaamisissa muun muassa vuorovaikutuksellisen esitystaiteen, paperiteatterin, improvisaatiovideotaiteen ja holistisen säveltaiteen keinoin. Teokset toteutettiin yhdelle kokijalle kerrallaan. Ohjelmassa oli teoksia yhdeltätoista taiteilijalta.

kehä_banneri.jpg

FESTIVAALIN AIKATAULU 2020

Ke 23.9.2020 Taiteilijoiden keskinäinen tapaamispäivä

To 24.9.2020 Hoitolaitoskiertue Oulussa ja lähikunnissa

Pe 25.9.2020 Kahdenkeskisen taiteen symposium

La 26.9.2020 Teokset avautuvat kaikille Kulttuuritalo Valveella,
katso tarkempi aikataulu alla

FESTIVAALIPÄIVÄN AIKATAULUKAAVIO

KEHÄN TAITEILIJAT JA OHJELMISTO 2020

Giorgio Convertiton Hotel Room Encounters tarjoaa kahdenkeskisiä kohtaamisia oikeassa hotellihuoneessa.

Emma Fältin Creating space for listening kutsuu osallistujat kohtaamaan ja luomaan yhdessä sanattoman vuoropuhelun tilassa, jonka he jakavat, ja jota he jatkuvasti uudelleen rajaavat ja rakentavat piirtäen.

Mirka Kortesojan Rajoittaja käsittelee rajojen tunnistamista, tunnustamista ja näkyväksi tekemistä. Teos rakentuu vähitellen osallistujiensa näköiseksi rajojen installaatioksi.

Lee Lahikaisen Hysteria – a Peep Show on kehon ja mielen rajoja rikkovaa fyysistä teatteria ja paperiteatteria, joka kouristelee ja taipuu hysteriakohtauksen voimasta.

Veera Lehtolan Sinun silmillesi vie kokijan videopuhelun avulla matkalle toiveiden paikkaan toisen ihmisen aistein.

Hanna Moisalan ja Pirjo Yli-Maunulan Orvaskedessä yleisö seuraa ja johdattelee esitystä, mikä luo taiteilijoille mahdollisuuden luoda taidetta hetkessä, intuitiivisesti ja kuunnellen.

Harri Piispasen Ihmisruukku on päälle puettava salaattipensas. Kahdenkeskisessä illallishetkessä tarjoillaan lähiruokaa parhaimmillaan – antimia omasta pöytäseurasta.

Anni Puuperän I am your private dancer on esiintyjän ja kokijan neuvottelun tuloksena syntyvä teos. Se on kahdenvälinen ja lempeästi osallistava kokemuksellinen esitys.

Seija-Leena Salon Rajapuoti on rituaalinen vaihtokauppa, esitys tai tila, jossa osallistuja voi suorittaa rituaalin oman kehon rajojen puolesta.

Antti Tolvin Konsertti käsillä on holistinen sävellys ja esitys, jossa taiteilija luo stereofonisen teoksen kokijan ympärille käsillään.

KEHÄ-TALK -- RAJOJA YLITTÄVÄÄ PUHETTA TAITEESTA

Haastateltavina Kehä-festivaalin taiteilijat

14:40 Seija-Leena Salo

16:40 Antti Tolvi

17:10 Lee Lahikainen

17:40 Mirka Kortesoja

18:10 Harri Piispanen

18:40 Anni Puuperä

19:10 Giorgio Convertito

19:40 Veera Lehtola

20:10 Emma Fält

20:40 Hanna Moisala ja Pirjo Yli-Maunula

Kehä Facebookissa ja Instagramissa @kehafestivaali #kehäfestivaali

 

kehä2020_logot.jpg
bottom of page