Saunalaulu. Laura Sorvari. 2020.

TUOTANTOKESKUS
Alueellinen yhteisötaiteen tuotantokeskus

Yhteisötaiteen tuotantokeskus on Kulttuuriosuuskunta ILMEen vuodesta 2019 lähtien ylläpitämä tuotantomalli, jossa valtakunnallisella haulla valitaan vuosittain yksi tai useampi taiteilija tekemään yhteisötaideprojekti. Tuotantokeskuksen pohjana toimii monialainen verkosto, joka koostuu hallinnon, sote-alan, järjestöjen ja kuntien toimijoista. Verkosto määrittää painopistealueet ja ryhmät, joiden kanssa taiteelliset tuotannot toteutetaan. Tuotannot valitaan taiteellisin perustein. Tuotantokeskuksen toiminta on käynnistetty Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Oulun kaupungin rahoittaman hankkeen turvin.

TAITEILIJAHAKU AVOINNA 19.4. - 16.5.2021

Ehdota teosta yhteisötaiteen tuotantokeskukselle.

 

Haemme taiteilijaa toteuttamaan yhteisötaideprojektin syksyllä 2021 Oulussa, Muhoksella ja Kempeleessä. Jokaisella paikkakunnalla projektiin osallistuu ikäihmisten yhteisö ja ryhmä nuoria. Projektin kestoksi ehdotamme kahta kuukautta 65% kuukausityöajalla. Halutessasi voit käyttää saman työajan tiiviimmin tai jakaa sen useammalle syyskuukaudelle. Kulttuuriosuuskunta ILME valitsee mukaan tulevat ikäihmisten yhteisöt ja nuoret paikallisen yhteistyöverkoston kanssa.

 

Toivomme sinulta kiinnostavaa yhteisötaiteellista ideaa, jonka parissa vanhukset ja nuoret voisivat työskennellä yhdessä. Sama idea on hyvä voida toteuttaa kolmesti, kerran kullakin paikkakunnalla. Tietysti työskentelystä voi silti muodostua jokaisen ryhmän kanssa aivan erilaista.

 

Toivomme, että projekti etsii yhdessä osallistujien kanssa vastauksia kysymyksiin:

Minkä ulkopuolelle jäät? Minkä keskellä olet?

 

Kerro vapaamuotoisessa hakemuksessa:

- Millä taiteellisilla menetelmillä työskentelet osallistujien kanssa?

- Miten käsittelet haun teemakysymyksiä ulkopuolisuudesta?

- Miten projekti tuo ihmisiä yhteen?

- Miten projekti kunnioittaa osallistujien kokemuksia ja rajoja?

- Miten se tuo heidän ääntään kuuluville?

- Syntyykö projektissa julkista teosta, kuten esimerkiksi esitystä, näyttelyä tai istallaatiota kaupunkitilassa vai jääkö se osallistujien keskeiseksi?

- Mikä sinulle itsellesi olisi tässä projektissa tärkeää?

 

Kerro hakemuksessa lyhyesti itsestäsi yhteisötaiteen tekijänä ja liitä mukaan ansioluettelo. Liitä hakemukseen myös projektin budjetti ja kerro tarvitsetko majoitusta.

 

Kulttuuriosuuskunta ILME auttaa projektin tuotannossa etsimällä osallistujat ja muut yhteistyökumppanit ja tiedottamalla projektista. Taiteilijalle maksamme 3562€ palkkion (2740€/kk * 2kk * 65% työaika), kohtuulliset materiaali- ja muut kulut sekä tarvittaessa matkat ja majoituksen Oulussa.

 

 

Lähetä hakemus liitteineen 16.5.2021 mennessä osoitteeseen: tuija.pasanen@kulttuuriosuuskuntailme.fi

 

Ilmoitamme valitulle taiteilijalle 31.5.2021 mennessä.

 

 

LISÄTIEDOT

Kulttuuriosuuskunta ILMEen toiminnanjohtaja Tuija Pasanen

tuija.pasanen@kulttuuriosuuskuntailme.fi, 040 7658147

 

 

 

oulu.jpg
logo_mimmin_kunta.png
kempele-logo.png
saunalaulu.jpg