Kuva: Aura Nukari

TUOTANTOKESKUS
Alueellinen yhteisötaiteen tuotantokeskus

Yhteisötaiteen tuotantokeskus on Kulttuuriosuuskunta ILMEen vuodesta 2019 lähtien ylläpitämä tuotantomalli, jossa valtakunnallisella haulla valitaan vuosittain yksi tai useampi taiteilija tekemään yhteisötaideprojekti. Tuotantokeskuksen pohjana toimii monialainen verkosto, joka koostuu hallinnon, sote-alan, järjestöjen ja kuntien toimijoista. Verkosto määrittää painopistealueet ja ryhmät, joiden kanssa taiteelliset tuotannot toteutetaan. Tuotannot valitaan yhteisötaiteellisin perustein. ​

 

TAITEILIJAHAKU VUODEN 2022 TUOTANTOIHIN ON PÄÄTTYNYT.

 

Haemme taiteilijaa toteuttamaan kolme yhteisötaideprojektia syksyllä 2022 Oulussa, Muhoksella ja Kempeleessä. Projektit toteutetaan kehitysvammaisten, vammaisten ja mielenterveyskuntoutujien työ- ja päivätoiminnassa. Toivomme sinulta kiinnostavaa yhteisötaiteellista ideaa ja suunnitelmaa, joka on mahdollista toteuttaa erilaisissa yhteisöissä ja erilaisille osallistujille. Sama idea toteutetaan kolmesti. Työskentelystä voi silti muodostua jokaisen ryhmän kanssa aivan erilaista.

 

Projektin kestoksi ehdotamme kahta kuukautta 100 % kuukausityöajalla. Halutessasi voit käyttää saman työajan tiiviimmin tai jakaa sen useammalle syyskuukaudelle. Toivottavaa olisi, että asuisit projektin aikana mahdollisimman pitkiä aikoja Oulussa, jotta pitkäjänteinen ja säännöllinen toiminta yhteisöissä toteutuisi. 

 

Kulttuuriosuuskunta ILME koordinoi projektin tuotantoa, etsii osallistujat ja muut yhteistyökumppanit sekä tiedottaa projektista. Taiteilijalle maksamme 5600 € palkkaa (2800 €/kk * 2kk * 100 % työaika), kohtuulliset materiaali- ja muut kulut sekä tarvittaessa matkat ja majoituksen Oulussa. Hakea voi myös työparina, jolloin palkkasumma jaetaan projektin kannalta tarkoituksenmukaisella tavalla.

Puhun sinulle

 

​Projektin teemoja ovat oma ääni ja jokaisen osallistujan kuulluksi tuleminen. Projektilla tavoitellaan kokemuksia rauhasta ja ihmisten välisestä yhteydestä sekä tasa-arvoisuudesta ja vastakkainasettelun vähenemisestä. ​Projektin teemojen kiteytys voisi olla Puhun sinulle. Kommunikointi voi olla muutakin kuin puhetta ja taiteilija määrittelee millä sanoilla hän ihmisiä lähestyy ja miten/millä keinoin hän osallistujien kanssa teemoja käsittelee. Taiteilijahaku on avoinna kaikkien alojen taiteilijoille.

 

 

Kolmihenkinen asiantuntijaraati valitsee taiteilijan/taiteilijat toteuttamaan vuoden 2022 yhteisötaideprojektit. Valinnat tehdään yhteisötaiteellisin perustein 31.5.2022 mennessä. Kiitos kaikille hakijoille!

LISÄTIEDOT

Kulttuuriosuuskunta ILMEen toiminnanjohtaja Tuija Pasanen

tuija.pasanen@kulttuuriosuuskuntailme.fi, 040 7658147

 

oulu.jpg
OKM_FI_2rivi_logoteksti.jpg
logo_mimmin_kunta.png
kempele-logo.png
Eve_Jasmin2.jpg