top of page
KEHArakkausjulisteFBkansi2021 (1).jpg

Kehä-festivaali 2021

RAKKAUS
 

Monitaiteellinen kahdenkeskisten teosten festivaali Kehä järjestettiin Oulussa 7.–9.10.2021. Festivaalin teemana oli rakkaus. Huikentelevaisessa ohjelmistossa raikui rakkaushuutoja, tanssia, sirkusta, keskusteluja, kuvataidetta, ekoseksuaalisuutta, kukkakylpy ja minimalistinen huoneteatterimusikaali. Mukana oli myös ääni-installaatio ja performanssitaideteos. Kaikkiaan mukana oli teoksia kolmeltatoista taiteilijalta eri puolilta Suomea.

 

Kahdenkeskisiin kohtaamisiin keskittyvä Kehä-festivaali järjestettiin vuonna 2021 jo kuudennen kerran. Monitaiteellisen tapahtuman kaikki teokset toteutetaan vain yhdelle kokijalle kerrallaan.

 

FESTIVAALIN AIKATAULU 2021
To 7.10.2021 Taiteilijoiden keskinäinen tapaamispäivä
Pe 8.10.2021 Hoitolaitoskiertue Oulussa ja lähikunnissa,
teoksia yleisölle Kulttuuritalo Valveella klo 16.00-18.00
La 9.10.2021 Teoksia yleisölle Kulttuuritalo Valveella klo 14.00-21.00, 
alla tarkempi aikataulu
FESTIVAALIPÄIVÄN AIKATAULUKAAVIO

KEHÄN TAITEILIJAT JA OHJELMISTO 2021

On ääretön määrä erilaisia tapoja olla kaunis. Jaakko Aution Läheisyys on immersiivinen ääni-installaatio, joka vie katsojan näköalapaikalle tarkastelemaan ihmisten välistä läheisyyttä. Teos on toteutettu yhteistyössä Nomad Vocals -kuoron kanssa.

Satu Hakamäki: Radikaali rakkaus-analyysi. Onko sinullekin epäselvää, mitä rakkaus ja rakastaminen oikeastaan tarkoittavat? Niin minullekin. Tervetuloa analysoimaan rakkautta radikaalin rehellisesti.

Osmo Halosalon & Tuomo Kangasmaan Triosonaatti on minimalistinen huoneteatterimusikaali. Teos muovaa arkisten esineiden äänet kokeilevaksi lähimusiikiksi.

Liisa Heikkisen RAKKAUSHUUTO-juttu kutsuu kaikkia rakkauksia esiin! Tässä kaksiosaisessa esityskokonaisuudessa ihmisten kahdenkeskisesti tunnustamat rakkaudet pääsevät RAKKUSHUUTOina ilmaan.

Toûa Heinosen Maahan peseytyminen on osallistava rituaali ja teos, jossa antaudutaan pehmeästi maan vietäväksi ja vieteltäväksi.

Milla Jarko: TIIKERI. Aikuinen rakentaa rakkausmaailman kierrätystavaroista lapsen ohjeiden mukaan. Tiikeri altistuu tilanteelle, ja toimittaa sen seassa.  Jos huvittaa ~Yours truly TIIKERI

Karoliina Loimaala: Kukkakylpy

Kutsun sinut kukkakylpyyn!

Tulet osaksi kukkamaata, vuorta, dyyniä, puuta.

Leiju, maadu, huumaudu, pörise.

Kuka kannattelee ketä?

Marianne Lukkarinen: Oleman kehä on rituaalinen ja läsnäoloon perustuva virtaavan taiteen tila, jossa taiteilija maalaa kehän keskellä vedellä ja väreillä. On lupa luoda itsekin yhdessä taiteilijan kanssa.

Harri Piispanen: Tuumori. Kasva minuun hetkeksi kiinni, piippaa kanssani. Pue päällesi Tuumori, some-organismi, jatkuvasti ääniä päästelevä pehmeä yhteys.

Mimmi Salo & Jari Vähkyrä: Sydän syki minua. Katsojalta mitattava sydämen syke toimii pohjana tanssijan ja muusikon hetkessä syntyvälle ainutkertaiselle duetolle.

Kauri Sorvari: Tekaistuja rakkauslauluja, kahvia ja ulvontaa. Kokijan tarinasta improvisoitu balladi hänen tavastaan rakastaa.

KEHÄ-TALK -- haastateltavina Kehän taiteilijat Kulttuuritalo Valveella

 

Pe 8.10.2021

16.20 Mimmi Salo & Jari Vähkyrä

17.00 Karoliina Loimaala

17.20 Milla Järvinen (Milla Jarko)

La 9.10.2021

14.30 Marianne Lukkarinen

15.00 Jaakko Autio

15.50 Satu Hakamäki

16.20 Kauri Sorvari

17.40 Harri Piispanen

18.00 Osmo Hakosalo & Tuomo Kangasmaa

18.30  ToÛa Heinonen

20.00 Liisa Heikkinen

Valve_rgb.jpg
image-1.png
oulu.jpg
image-6.png
bottom of page