top of page

Samuli osallistui vuoden 2021 tuotantokeskusprojektiin ÄÄRELLÄ.

Kuva: Aura Nukari.

TUOTANTOKESKUS 2021
Äärellä
 

Yhteisötaideprojektiin haettiin kiinnostavaa yhteisötaiteellista ideaa, jonka parissa vanhukset ja nuoret voisivat työskennellä yhdessä. Projektin teemat ilmoitettiin hakijoille etukäteen kysymysten muodossa:

 

Minkä ulkopuolelle jäät? Minkä keskellä olet?

Tuotantokeskuksen yhteisötaideprojektia totettamaan syyskaudella 2021 valittiin tanssitaiteilija Maria Kananen ja valokuvaaja Aura Nukari. He toteuttivat Oulussa, Muhoksella ja Kempeleessä yhteisötaideprojektin ÄÄRELLÄ.

Projektin teemoja ulkopuolisuudesta sekä osallistujille ajankohtaisista asioista lähestyttiin ohjatun luovan liikkeen, kehotietoisuusharjoitusten ja liikeimprovisaation avulla. Luovan työskentelyn kautta pohdittiin millaiset tekijät vaikuttavat ulkopuolisuuden kokemusten syntyyn, mikä mahdollistaa läsnäolon kokemuksia ja luo yhteyttä toisten kanssa. Projektin lähtökohtana oli, että kaikenlainen liike, sekä sisäinen että ulkoinen, ja jaettu kokemus, on arvokasta ja merkityksellistä. Keskeistä oli toiminnan vuorovaikutteisuus ja tekemisen antoisuus ennemmin kuin tiukka päämäärään suuntaaminen.

Projektiin osallistuivat Oulun Seudun Mäntykoti ry, Byströmin Ohjaamo (Oulu), Toimintakeskus Zytyke (Kempele) ja Päivärinteen Onnenrinteen hoivakoti (Muhos).

Täältä voit lukea lisää projektista:

https://www.mariakananen.com/aarella

oulu.jpg
logo_mimmin_kunta.png
kempele-logo.png
Samuli_pieniAura Nukari.jpg
bottom of page