top of page

Vuoden 2023 yhteisötaideprojektit toteutti esitys- ja mediataiteilija Mika Kiviniemi. Kuvassa Mika Toimintakeskus Zytykkeessä Kempeleessä.

TUOTANTOKESKUS 2024
 

Kulttuuriosuuskunta ILME on vuodesta 2019 lähtien toiminut yhteisötaiteen tuotantokeskuksena. ILME hakee vuosittain valtakunnallisella haulla taiteilijoita toteuttamaan yhteisötaideprojekteja sosiaali- ja terveysalan yksiköissä ja yhteisöissä.Toiminnan tavoitteena on edistää taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta tekemällä taidetta ihmisten kanssa, jotka helposti jäävät taide- ja kulttuuripalveluiden ulkopuolelle. Tuotantokeskus luo työtilaisuuksia taiteilijoille, monipuolistaa taiteilijoiden työkenttää ja kehittää taiteilijoiden edellytyksiä työskennellä sosiaali- ja terveysalan ympäristöissä.

 

TAITEILIJAHAKU ON PÄÄTTYNYT

 

Haemme taiteilijaa Oulun seudulla toteutettaviin kolmeen yhteisötaideprojektiin. Projektit toteutetaan Kempeleessä ja Oulussa kehitysvammaisten päivätoiminnan yksiköissä sekä vanhemmuuden tukemisen palveluja tarjoavassa Vanhempien Akatemiassa, jossa osallistujaryhmiä on kaksi: yhden vanhemman perheet ja henkilöstö. Työn aloitus on alustavasti viikoilla 12/13, työskentely ryhmien kanssa tapahtuu 2.4.-31.5.2024. Taiteilijan työn kesto on kaksi kuukautta ja yksi viikko. Toivomme sinulta kiinnostavaa yhteisötaiteellista ideaa ja suunnitelmaa, joka on mahdollista toteuttaa erilaisille kohderyhmille. 

 

Jos olisit kiinnostunut työskentelemään vain kehitysvammaisten yhteisöissä Kempeleessä ja Oulussa, voit hakea vain sitä, tai jos olisit kiinnostunut työskentelemään vain Vanhempien Akatemiassa Oulussa, voit hakea vain sitä. Hakemusten perusteella tehdään päätös joko yhden tai kahden taiteilijan valinnasta. Mikäli projekteja toteuttamaan valitaan yksi taiteilija, hän työskentelee 100 % kuukausityöajalla. Mikäli valitaan kaksi taiteilijaa, työaikaprosentit tarkentuvat myöhemmin.

 

Kulttuuriosuuskunta ILME koordinoi ja tuottaa projektit. Taiteilijan palkka on 3100 €/kk *100 % työaika. Korvaamme myös kohtuulliset materiaalikulut sekä tarvittaessa matkat ja majoituksen Oulussa, käytettävissä em. kuluihin on maksimissaan 2400 €.

 

Etsimme matka -teemaisia projektiehdotuksia

 

Kulttuuriosuuskunta ILMEen hanke Täältä taiteeseen -matkatoimisto on mukana Oulu 2026 -ohjelmistossa kulttuuripääkaupunkivuonna 2026. Matkatoimisto -hankkeen keskeinen idea on, että ILMEen muu taidetoiminta toteutetaan osana sitä. Siksi yhteisötaideprojekteille on ennalta määritelty teemaksi matka ja haemme taiteilijaa/taiteilijoita toteuttamaan matka -teemaisia projekteja. Kaikki muu on vapaasti ideoitavissa: matka voi olla mikä tahansa matka minne tahansa, konkreettinen tai kuviteltu.

 

Taiteilijahaku on avoinna kaikkien alojen taiteilijoille. Valinta tehdään yhteisötaiteellisin perustein. Arvostamme ammattitaiteilijuutta ja kohderyhmätuntemusta.

 

Kerro vapaamuotoisessa hakemuksessa:

  • Olisitko aikeissa työskennellä kaikkien kohderyhmien kanssa, vai pelkästään kehitysvammaisten yhteisöissä tai Vanhempien Akatemian osallistujaryhmien kanssa?

  • Millä taiteellisilla menetelmillä työskentelet osallistujien kanssa?

  • Miten käsittelet matka -teemaa?

  • Syntyykö projektissa julkista teosta, kuten esimerkiksi esitystä, näyttelyä tai installaatiota vai jääkö se osallistujien keskeiseksi?

  • Mikä sinulle itsellesi olisi tässä projektissa tärkeää?

 

Kerro hakemuksessa lyhyesti itsestäsi yhteisötaiteen tekijänä ja liitä mukaan ansioluettelo. Liitä hakemukseen myös projektin budjetti ja kerro tarvitsetko majoitusta.

Ilmoitamme valinnasta viimeistään 23.2.2024.

 

LISÄTIEDOT

Kulttuuriosuuskunta ILME, Tuija Pasanen

tuija.pasanen@kulttuuriosuuskuntailme.fi 

puh. 040 765 8147

 

Oulu_S.jpg
kempele-logo.png
Mika Zytykkeessä.jpg
bottom of page