top of page
olemankehä1_Kuvaaja Anniina Holappa_small.JPG

Marianne Lukkarisen teos Oleman kehä, Kehä 2022.

Kuva: Anniina Kettunen

Kehä-festivaalin tiedotus löytyy nyt Kehän omilta verkkosivuilta www.kehafestivaali.fi.

 

 

KEHÄ

monitaiteellinen festivaali kahdelle

Kehä on vuosittain Oulussa järjestettävä festivaali, jonka kaikki teokset toteutetaan yhdelle kokijalle kerrallaan. Teokset ottavat ihmisiä vastaan sekä hoitolaitoksissa että avoimessa tapahtumassa Kulttuuritalo Valveella. Taiteilijoiden keskinäinen kokemusten jakaminen on olennainen osa festivaalia. Kutsumme kahdenkeskisyyden lähtökohdasta työskentelevät taiteilijat eri puolilta Suomea, taiteen mahdollisuuksiin uskovat sosiaali- ja terveysalan työntekijät sekä kaikki kiinnostuneet yhteiseen kehään.

 

Kulttuuriosuuskunta ILME on järjestänyt Kehää vuodesta 2015. Kehä-festivaaleilla on useimpina vuosina ollut teema, joka haastaa tutkimaan kahdenkeskisyyttä tietystä kulmasta. Vuoden 2024 Kehä-festivaali on järjestyksessään yhdeksäs.

Kehä-festivaali kansainvälistyy

 

Vuosina 2024 ja 2025 Kehä-festivaali järjestetään osana One-to-One Art -hanketta, jolle on myönnetty Luova Eurooppa -rahoitus ajalle 1.11.2023 - 30.4.2026. Myös Oulun kaupungilta saadaan tukea hankkeen toteuttamiseen. ILMEen kumppanit hankkeessa ovat Gato Escaldado -teatteriryhmä Lissabonista, Portugalista, ja residenssitoimija House collective Klanjecista, Kroatiasta. Kussakin maassa kehitetään hankkeen aikana erilaisia tapoja tuoda kahdenkeskistä taidetta yleisölle.

 

Vuoden 2024 Kehä-festivaalia vietetään Oulussa 30.10. - 2.11.2024. 

Kehä Facebookissa ja Instagramissa @kehafestivaali #kehäfestivaali

LISÄTIEDOT

Kehän taiteellinen johtaja / Artistic Director Timo Harju
timo.juhani.harju(at)gmail.com

044 986 9024

Oulu_S.jpg
bottom of page