top of page

Mika Kiviniemi on vuoden 2023  yhteisötaideprojektien toteuttaja.

Kuva: Jaani Föhr.

TUOTANTOKESKUS 2023
Olemuksia
 

Kulttuuriosuuskunta ILME toimii yhteisötaiteen tuotantokeskuksena ammattitaiteilijoille. Vuoden 2023 yhteisötaideprojektien toteuttajana työskenteli esitys- ja mediataiteilija Mika Kiviniemi. Hän on pitkän linjan yhteisötaiteilija, joka on Olemuksia -yhteisötaideprojekteissaan hyödyntänyt erityisesti video- ja äänitaidetta.

ILMEen tuotantokeskuksen yhteisötaideprojektien teemoina ovat tänä vuonna olleet Toivo ja välittäminen. Projektit toteutettiin keväällä 2023 Toimintakeskus Zytykkeessä Kempeleessä, ikäihmisten päivätoiminnassa Muhoksella sekä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteen päihdehuollon avopalvelujen ja Nuorten Ystävien Verton korjaavan päihdetyön asiakkaiden yhteisessä ryhmässä Oulussa.

Olemuksia -yhteisötaideprojektit huipentuivat päätösviikon tapahtumiin touko-kesäkuun vaihteessa.

 

Toivo - mahdollisuus hyvään -näyttely ti 30.5. - ke 31.5.2023

Limingantie 5, Oulu (Nuorten Ystävien Verto-toiminnan tilojen alakerrassa)

Avajaiset ti 30.5. klo 13.00, avoinna ti 30.5. klo 13.00 - 16.00 ja ke 31.5. klo 9.00 - 15.00

Monitaiteellinen Pop-up -näyttely, joka koostuu Oulun Nuorten Ystävien Verton korjaavan päihdehuollon ja Pohteen päihdehuollon avopalvelujen yhteisötaideryhmän valmistamista töistä. Näyttely pitää sisällään valokuvia, videokuvaa, musiikkia, ääniä ja kuvataidetta.

 

Kuuntelen katselen -näyttely 1.6. - 29.6.2023

Kempeleen kirjasto, Kauppakeskus Zeppelin, 3.krs

Avajaiset to 1.6. klo 12.00, avoinna kirjaston aukioloaikoina

Pohteen Lakeuden vammaispalveluiden Toimintakeskus Zytykkeen kehitysvammaisten työ- ja päivätoiminnan yhteisötaideryhmän valmistama monitaiteellinen näyttely. Näyttely pitää sisällään valokuvia, videokuvaa, ääntä ja kuvataidetta.

 

Näyttelyiden teokset ovat syntyneet ryhmissä yhdessä tehden, sekä yksittäisten osallistujien itsenäisesti toteuttamina. Huhti-toukokuun aikana järjestettyjen tapaamisten aikana on kokeiltu eri taiteenlajeja, materiaaleja ja tekniikoita, sekä tutkailtu erilaisia tapoja nähdä ja kokea omaa lähiympäristöä kuvaamalla ja nauhoittamalla. Pääpainona on ollut lähestyä taiteen tekemistä leikkisällä ja tutkailevalla asenteella. Näyttelyn Toivo –teema on kulkenut projektin aikana mukana keskusteluissa ja lähtökohtana tekemiselle. Se näkyy ja kuuluu teosten estetiikassa hienovireisellä ja monipuolisella tavalla.

 

Taiteilijatapaaminen pe 2.6.2023 klo 14.00 - 16.00

Kulttuuritalo Valveen kahvila-ravintola Paljetti 

Esitys- ja mediataiteilija Mika Kiviniemi kertoo Olemuksia -yhteisötaideprojekteista. 

Avoin esittely alkaa klo 14.00. Taiteilija on tavattavissa klo 16.00 asti.

 

oulu.jpg
logo_mimmin_kunta.png
kempele-logo.png
Mika Kiviniemi 2,2 kuva, Jaani Föhr_edited.jpg
bottom of page