top of page

Saunalaulu

Saunalaulu on tanssitaiteilija Laura Sorvarin luotsaama Oulun, Kempeleen ja Muhoksen alueella toteutettava yhteisötaidetuotanto. Tuotannon osallistujina ovat kehitysvammaiset ja mieleterveyskuntoutujat. 

Toiminta alkoi syyskuussa 2019. Työpajat jatkuvat koko syksyn ja talven ajan käsitellen saunaa tanssin, laulun, kirjoittamisen ja kuvataiteen keinoin ja etenevät kohti helmikuista esitystilannetta, joka avataan yleisölle avoimeksi helmikuussa 2020.

 

Laura Sorvari kirjoittaa ensimmäisten työpajojen ja osallistujien tapaamisten jälkeen:

 

"Saunassa on vaikea piiloutua minkään taakse, siellä saa riisua monet roolinsa, joita päivittäin kantaa. Saunan luoma sosiaalinen tilanne on mahtava, jos sinne asti uskaltautuu.

Ajattelen, että tämän teoksen kanssa työskenteleminen voi olla yritys osallistua konkreettisesti keskusteluun, joka koskee erityisryhmien – mielenterveyskuntoutujien ja kehitysvammaisten henkilöiden itsemääräämisoikeutta, kehopositiivisuutta, sekä erityistä apua tarvitsevien kehojen intimiteettiä. Haluan uskoa, että tällaisella yhteisötaiteellisella työskentelyllä on mahdollisuus purkaa väkivaltaista ja alentavaa katsetta suhteessa erilaisuuteen ja luoda uusia vivahteita suomalaiseen kulttuuriimme.”

Työryhmän työskentelyä ohjaa empatia, kuuntelemisen taito, turvallisemman tilan politiikan hakeminen työtilanteessa, feministinen ja tasa-arvoon pyrkivä ote sekä kunnioitus toista kohtaan.

Saunalaulu toteutetaan yhteistyössä oulussa Hanhilehdon ja Kipinän toimintakeskusten, kempeleessä toimintakeskus Zytykkeen, ja Muhoksen vammaispalveluiden, sekä Nuorten Ystävien VillaVakka -toimintakeskuksen kanssa.

Työryhmä

Laura Sorvari, tanssitaiteilija

Timo Harju, sanataiteilija

Tiina Vehkaperä, kuvanveistäjä

Projekti on Opetus- ja Kulttuuriministeriön ja Oulun kaupungin tukema

 

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Mika Kiviniemi

mika.kiviniemi@kulttuuriosuuskuntailme.fi 
040 7658 147
kulttuuriosuuskuntailme.fi 

Tervetuloa Saunalaulu -yhteisötaidepahtumaan
10.–12.2.2020
Oulussa, Muhoksella ja Kempeleessä


Lue lisää

OKM_logo.png
oulu.jpg
logo_mimmin_kunta.png
kempele-logo.png
bottom of page