top of page
Ilme2_edited.jpg
Korvarunotyöpaja

Korvaruno on erityisesti vanhustyöhön sopiva sanataidemuoto. Korvaruno on hetki, jossa toinen saa puhua ja toinen kuuntelee.

 

Korvaruno on toisen sanoista kohtaamisen aikana koottu runo. Työpajassa runo kirjataan ryhmän keskustelutuokiosta, joka käsittelee yhdessä valittua teemaa, kuten vuodenaikaa, kiukkua, rakkautta tai luopumista. Korvaruno kertoo, että puheesi on runoutta. Korvarunon voi tehdä myös kahdestaan, jolloin se erityisesti tuo esille yksilöllisen tavan puhua ja kokea. Ryhmässä tehty korvaruno puolestaan kertoo jaetusta hetkestä, luo yhteenkuuluvuutta ja ryhmähenkeä. Syntyneet runot voidaan kehystää seinälle, painaa kortteihin ja vaatteisiin jne.

 

Työpajan ohjaaja 

Timo Harju

Osallistujamäärä 1–12

Hinta

yksi työpaja 350 €, usean työpajan sarja tapauskohtainen

 

”En olis uskonut, että tällasesta porukasta lähtee noin hieno runo.”

       – Sulo, Hovirinnan palvelutalo.

 

"Jos olisin kuollut eilen, en olisi tiennyt, että tällaista voi olla."

       – Leila, geriatrinen päiväsairaala Kiuru.

 

”Tule tänne vaikka siivouskoneet vonkuu ja suku häviää kuin pyy maailmanlopun edellä! Nyt sen sanoin, tule jo! Olet niin nätti tosta suupelistä!”

       – Kirjoitettu postikorttiin Sirkka Leppäsen kanssa Paukkulakodissa, Salossa, keväällä 2011

 

Korvaruno on Turun sanataideyhdistyksen ohjaajien vuodesta 2010 lähtien erityisesti vanhustyöhön kehittämä soveltavan taiteen menetelmä, joka syntyi osana ESR-rahoitteista Hymykuopat hanketta. Korvarunoja voi kuitenkin kirjoittaa kaikenikäisten kanssa.

 

Timo Harju on yksi menetelmän synnyttäjistä, joka vuodesta 2012 on kirjoittanut korvarunoja Oulussa.

Tilaa tai kysy tarkempia lisätietoja taiteilijalta tilaa-painikkeen kautta. Kirjoita viestin otsikoksi ILME + palvelun/tuotteen nimi ja viestisi. Taiteilija ottaa sinuun yhteyttä. Kiitos!

bottom of page