top of page
Tulevaisuussafari kurkisti tulevaisuuden työelämään taiteen keinoin

Nopeasti muuttuvassa maailmassa oman tulevaisuuden hahmottaminen voi olla vaikeaa tai jopa mahdotonta. Vahvistimme Tulevaisuussafarissa nuorten uskoa omiin mahdollisuuksiinsa ja tulevaisuuteensa.

Tulevaisuussafarin työpajat suunnattiin työelämän ulkopuolella oleville 16–29 -vuotiaille nuorille. Kolmen kuukauden mittaiselle työpajajaksolle oli mahdollista osallistua työkokeiluna. Työpajakokonaisuuksia järjestettiin yhteensä neljä. Ryhmät kokoontuivat Kulttuuriosuuskunta ILMEen työpajatilassa Pikisaaressa, Kulttuurikiihdyttämö TILAssa. 

 

Ryhmiä ohjasivat ILMEen taiteilijat Aino Granlund ja Elena Vuoksiola.

 

 

 

 

 

 

Heittäytyminen ja yhdessä tekeminen luovan toiminnan menetelmien avulla auttoi nuoria hahmottamaan omia vahvuuksiaan ja vahvistamaan kykyään siirtyä jatkopoluille, kuten opintoihin ja työelämään. Ryhmässä kannustettiin oman ilmaisun löytämiseen esimerkiksi teatterin, sanataiteen ja kuvallisen ilmaisun kautta. Työryhmätyöskentelyyn sisältyi yhteisen teoksen valmistaminen.

 

Ota käyttöön hankkeen opeista ja käytänteistä koottu opas tulevaisuustyöskentelyyn nuorten kanssa. Opas sopii nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille, kuten nuorisotyöhön tai opinto-ohjaukseen, tai muun opetuksen tueksi.

Lataa opas tulevaisuustyöskentelyyn nuorten kanssa

 

Kukin Oulun työpajaryhmä tutustui kahteen oululaiseen yritykseen. Koko hankkeen aikana mukana olivat sanomalehti Kaleva, Kaleva Media, Moontalk Oy, Saranen Consulting ja Yle Pohjois-Suomi.

 

Hanketta toteutettiin vuosina 2021-22 ja sitä rahoitti Euroopan sosiaalirahasto ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Hankkeen päätoteutuksesta vastasi Lasten ja nuorten säätiö. Hanketta toteutti Kulttuuriosuuskunta ILMEen lisäksi Kajaanissa Vaara-kollektiivi ja Kemissä Kemin kaupunginteatteri. Hankkeeseen osallistui koko hankeaikana yhteensä 70 nuorta.

 

Nuorten ajatuksia Tulevaisuussafarista Lasten ja Nuorten Säätiön blogissa

"Tajusin, ettei muillakaan työelämä ole ollut kauhean suoraviivaista"

"Olen saanut tekemistä sen sijaan, että olisin jäänyt päiväksi yksin"

Kemin taiteilijaohjaajien ajatuksia maailman teatteripäivän alla:

Teatterista toivoa tulevaisuuteen

 

Lisätietoa pajatoiminnasta Tulvamedian Oulun Tulevaisuussafarista tekemässä jutussa

Luovuudesta valmiuksia tulevaisuuden työelämään

 

Tulevaisuussafarin hankepäällikön Sofia-Charlotta Kakon ajatuksia artikkelissa

Teatteri antaa avaimia selvitä nopeasti muuttuvassa maailmassa

tulevaisuussafarilogot.jpg
Tulevaisuussafari-banneri-ILME.png
bottom of page