Olen musiikki- ja sosiaalialan osaaja. Koulutukseltani olen FM, sosionomi (AMK), musiikinohjaaja ja työnohjaaja. Lisäksi olen opiskellut yhteisömuusikon erikoistumiskoulutuksen. Olen ILMEen toiminnanjohtaja, ja työskentelen myös yhteisömuusikkona ja työnohjaajana.

Yhteisömuusikkona koen olevani ensisijaisesti yhteisön tarpeiden ja toiveiden mahdollistaja. Olen työskennellyt ikäihmisten, omaishoitajien ja mielenterveyskuntoutujien yhteisöissä. Myös työyhteisöt, päiväkodit ja oppilaitokset ovat minulle tuttuja työympäristöjä. Työn keskiössä on ihmisten kohtaaminen ja koskettaminen musiikin avulla. Osaan käyttää musiikkia yhteisöllisyyden, hyvinvoinnin ja elämänilon lisäämiseksi sekä kuntoutumisen tukemiseksi. 

Työnohjaajana suuntautumiseni on ratkaisukeskeinen. Keskeistä on osallistujien omien vahvuuksien ja voimavarojen huomioiminen. Työnohjauksiini osallistuneet ovat kokeneet saaneensa uusia  välineitä ja ideoita työhönsä erityisesti silloin, kun musiikkia on käytetty osana työnohjausta. Olen ohjannut sosiaali-, opetus- ja kasvatusalalla toimivia ammattilaisia. 

Ota yhteyttä: tuija.pasanen@kulttuuriosuuskuntailme.fi

tuijan kuva.jpg

TUIJA PASANEN

ILMEen toiminnanjohtaja, yhteisömuusikko, työnohjaaja