Olen musiikki- ja sosiaalialan osaaja. Koulutukseltani olen FM, sosionomi (AMK), musiikinohjaaja ja työnohjaaja. Lisäksi olen opiskellut yhteisömuusikon erikoistumiskoulutuksen. ILMEssä työskentelen yhteisömuusikkona ja työnohjaajana.

Yhteisömuusikkona olen työskennellyt monenlaisissa yhteisöissä: ikäihmisten -, omaishoitajien -, mielenterveyskuntoutujien yhteisöt, päiväkodit, perheet ja työyhteisöt ovat minulle tuttuja työympäristöjä. Koen olevani ensisijaisesti yhteisön tarpeiden ja toiveiden mahdollistaja. Työn keskiössä on ihmisten kohtaaminen ja koskettaminen musiikin avulla. Osaan käyttää musiikkia yhteisöllisyyden, hyvinvoinnin ja elämänilon lisäämiseksi sekä kuntoutumisen tukemiseksi. Yhteisömuusikon työtä teen sekä yksin että Rohto -kansanmusiikkiduon (Tuija Pasanen & Osmo Hakosalo) kanssa.

Työnohjaajana suuntautumiseni on ratkaisukeskeinen. Keskeistä on osallistujien omien vahvuuksien ja voimavarojen huomioiminen. Toimin joko perinteisin työnohjauksen menetelmin tai musiikkia hyödyntäen, tai näitä luovasti yhdistellen. Musiikin käytöstä työnohjauksessa olen saanut positiivista palautetta ja osallistujat ovat kokeneet saaneensa uusia välineitä ja ideoita työhönsä. Olen ohjannut sosiaali-, opetus- ja kasvatusalalla toimivia ammattilaisia. Lisäksi minulla on vahvaa osaamista vapaaehtois- ja vertaistoimijoiden työnohjauksesta.

Ota yhteyttä: tuija.pasanen@kulttuuriosuuskuntailme.fi

tuijan kuva.jpg

TUIJA PASANEN

ILMEen toiminnanjohtaja, yhteisömuusikko, työnohjaaja