top of page
Etsi
  • artoftoua

Kyläilyopas – Rajat ja rakkaus

Kyläilyopas on Kempeleen Starttipajan kanssa loihdittu teos, joka on vaivihkaa matkallaan kehittynyt melkoiseksi itsetutkiskeluoppaaksi. Tämä erilaisia kyläilystrategioita tutkiva pian niteenä löytyvä kirjanen opettaa myös rajojen asettamisen taidoista. Pajalaisten kanssa olemme kyläilystä keskustellessa löytäneet rajoihin ja omaan jaksamiseen liittyvää problematiikkaa erityisesti kyläilyyn liittyen. Koimme tarpeelliseksi nostaa rajat ja rakkaus omaksi kappaleekseen oppaaseen.


Pohdimme muun muassa sitä, miltä tuntuu sanoa ei – kuinka kieltäytyä kyläilykutsusta tai talkoista? Kieltäytyminen herättää useimmissa huonoa omaatuntoa vaikka se olisikin vain keino turvata oma hyvinvointi. Rajoista ei suotta puhuta yhtenä tärkeimpänä itsensä rakastamisen osa-alueena. Ne kumpuavat itsensä kunnioittamisesta ja kyvystä tunnistaa omia tarpeita ja jaksamista. Omien ja muiden rajojen kunnioittaminen luo tilaa olla aidommin oma itsensä. Kun nämä taidot ovat hallussa voisiko tietynlainen vieraskoreus ja pönötys kyläillessä hälventyä ja rakkaus lisääntyä? Kyläilyoppaan harjoitteiden avulla voi mielikuvien avulla turvallisesti harjoitella omien rajojen vetoa – tervettä itsekkyyttä.Usein juurikin itse tulee tallottua omien rajojen yli, kasuaalista kyläilystä muotoutuukin stressaava hetki ja yhdessäolosta tulee suorittamista. Voi olla ettemme osaa kuunnella itseämme ja tarpeitamme kun tilaan astuu toinen ihminen. Yhtäkkiä saatamme keskittyä siihen mitä toinen tarvitsee tai millaisia odotuksia toisella mahtaa olla.Yhtenä vieraskoreuden muotona pönöttämisen lisäksi paljastuikin tällainen "palvelualttius" jota ehkä lähtee suorittamaan vaikkei ollenkaan jaksaisi. Kuinka löytää kyläilyyn se olemisen rentous? Eräs harjoite ihanasti oivaltaen:


Jos et ole juttutuulella, ilmoita jo ovella kaipaavasi seuraa, mutta aikovasi kietoutua näkymättömyysviittaan.

Makoile sohvalla tai mahallaan lattialla. Koska miksi ei?

Seuraavaksi vetäydymmä teoksen taittamisen pariin ja saatamme harjoitteet kokonaiseksi kirjaseksi. Palataan pian julkkaritilaisuuden tiimoilta!


Pysytään lempeinä itsellemme ja toisillemme,


Toûa ja kumppanit

64 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page